Sve morate znati o detoxu organizma

Da li se i vi budite umorni,bez energije,snage i volje za svakodnevne obaveze koje vas očekuju? Kada u organizam unosimo previše šećera, masnoća,aditiva i drugih štetnih materija, on mora da potroši dosta energije kako bi se očistio od otrova. Vremenom mu ostaje sve manje energije za druge metaboličke procese, pa se usporava njegov rad.

Jetra i bubrezi kao glavni „čistači“ postaju preopterećeni. Mnoge će na detoksikaciju navesti želja da izgube koji kilogram, zaboravljajući i na druge njene prednosti kao što su lepša koža, poboljšanje kondicije, više energije, manje celulita… Iako bi svako trebao da odabere svoj
način čišćenja organizma koji mu najviše odgovara, najbolje i najdelotvornije je očistiti organizam od otrova koje unosimo hranom.

Aditivi u namirnicama, u sredstvima za čišćenje, kozmetici, instekticidi i herbicidi,… sve su to otrovi koje telo podnosi zbog malih količina kojima smo svakodnevno izloženi.

Međutim, dugoročno izlaganje organizma može imati i drugačije efekte.
Vrlo često sitne boljke poput glavobolje,tromosti i preosetljivosti na mirise ne shvatamo ozbiljno, ali upravo su oni ti koji nas usporavaju u dnevnim obavezama.

Konstantan umor

Prepoznajte neke od simptoma:

Konstantan umor: Iako ste dobro spavali,osećate se umorno i pospano ceo dan.
Ovo može biti znak da se vaše telo trudi da izbaci sav toksin koji ste unijeli.

Kako da se izborite s ovim? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje “više kafe” ili “slatkiša” krenuli ste pogrešnim putem. Kofein iz kafe i šećer samo će vaš problem napraviti još većim jer njima samo opterećujete već “zagušene” metaboličke procese u tijelu.

Problemi s kilogramima

Nije lako skinuti višak kilograma, ali ako pored svakodnevnog vežbanja i pažljivo odabranih namirnica kilaža i dalje povecana, možda je vaš problem hormonski. Veza s toksinima nije uvek očigledna, ali je činjenica da prekomerne količine toksina s kojima se organizam bori mogu poremetiti i rad metabolizma.

Potreban vam je kompletan detoks tela kako biste povratili prirodnu ravnotežu hormona i naterali metabolizam da se pokrene.

Problemi sa kožom

Akne, miteseri i ostali problemi koji se javljaju na koži znak su da je organizam pun štetnih tvari. Akne se mogu pojaviti zbog preparata koje nanosimo, dok ekcem i psorijaza pokazuju da su se organizam teško bori sa toksinima.


0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *