Često imamo negativne simptome i tegobe, a da nismo ni svesni da je vreme za promenu nezdravih navika u zdrave, i da je vreme za detosikaciju organizma.
Ako imate bar neke od sledećih navedenih simptoma, potrebno je što pre da uradite detoksikaciju i vratite svoj organizam u balans.

 

  • Iscrpljenost i konstatan osećaj premora
    Mogu da budu znaci potrebe organizma da se oslobodi toksina koje ste nakupili. Više kofeina i šećera nisu rešenje za prevazilaženje ovog problema, jer vam dodatno prave poteškoće u organizmu. Potrebno je organizam iščistiti od toksina, i vratiti mu energiju prirodnom, zdravom i uravnoteženom ishranom.
  • Lošije spavanje ili nesanica su česti uzrok kod nakupljenih toksina. Najčešći uzročnik su nakupljeni estrogeni. Ovaj problem sa spavanjem često ukazuje i na problem sa jetrom, što biste morali izvršiti detoksikaciju jetre, kako biste se rešili tog problema.
  • Bolovi u mišićima
  • Problemi sa kilogramima i potreba za nezdravom hranom su česti uzročnici ali i simptomi nakupljenih toksina u organizmu. Kada je telo puno toksina ono vapi za konstatnim unosem nezrave hrane, pa je potrebno takav ciklus navika što pre prekinuti. Toksini iz hrane, pa čak i iz vazduha, su najveći uzročnici oboljenja krvnog sistema, kao i jetre i bubrega. Da biste se otarasili viška kilograma nije dovoljno samo vežbati i biti fizički aktivan. Pre svega, treba obratiti pažnju na zdravu ishranu i pravilan odabir namirnica. Isto tako, nakupljeni toksini mogu da dovedu hormone u disbalans. Stoga, uradite kompletak detoks da biste organizam i hormone vratili na normalno funkcionisanje i vratili sve ponovo u ravnotežu.
  • Nadutost je, takođe, posledica nezdrave ishrane koja nakuplja u organizmu šećere i masti. Na taj način vam usporava celokupni metabolizam. Još tome kad se pridoda stres, stanje je sigurno da su sledeći simptomi koji slede loša probava.
  • Zatvor je logičan sled prethodno navedenog stanja organizma. Creva su svakodnevni provodnik toksina, pa je zato probava prva na udaru. A kada imamo problema sa zatvorom, znak je da toksini ostaju u probavnosm sistemu, i tako utiču negativno na celokupno zdravlje. Zatvor dalje prouzrokuje tegobe i problem kod drugih delova tela

0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *